Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46971 

Re: Balken met een vierkant als grondvlak

Nu heb ik dit: Oppervlakte grondvlak = x2
Inhoud = x2 * y

Dan is x2 = x2 * y
y = x2 / x2
y = 1

Dus de hoogte is gelijk aan 1, en x is veranderlijk.

Jeroen
3de graad ASO - zaterdag 7 oktober 2006

Antwoord

De inhoud is goed, maar verder.....
Je moet de totale oppervlakte van de balk nemen. Dat is dus de oppervlakte van alle zes de zijvlakken samen. Jij neemt alleen maar 1 zijvlak.

hk
zaterdag 7 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq