Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vraagstuk oplossen met vergelijking

Jan wandelt aan een snelheid van 10 km/uur. Twee uur later rijdt Pieter met de auto aan een snelheid van 60 km/uur. Na hoeveel uren en minuten komen ze elkaar tegen?

Lien
1ste graad ASO-TSO-BSO - vrijdag 6 oktober 2006

Antwoord

Noem het begin van de wandeling t=0 (met t in uren) dan is de afgelegde weg A van Jan na t uur gelijk aan A=10t. De afgelegde weg van Pieter is A=60(t-2). Rara... wanneer komen ze elkaar tegen? Zoiets?

WvR
vrijdag 6 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq