Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte onder een grafiek

Hoe bereken je precies de oppervlakte onder een grafiek met als functie y=x2. En hoe je het met de Sigma notatie noteert.

Ik was al zover dat je de onderschatting of bovenschatting moet uitrekenen. Maar hoe die Sigma notatie in elkaar zit ontgaat mij volledig. Maakt het bijvoorbeeld uit of je bij de onderschatting k=0, of k=1 gebruikt. Want het eerste staafje heeft oppervlakte nul, dus die hoef je dan niet mee te rekenen.

Alvast bedankt!

Rens S
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 oktober 2002

Antwoord

Kijk maar eens op onderstaande website. Volgens mij staat het daar allemaal keurig netjes uitgelegd!

Zie Bepaalde integraal

WvR
zaterdag 12 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq