Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Nog meer bacterieën

Sorry ik had de vraag verkeerd gesteld. Het is: Bacterien verdubbelen zich elke dag. De 1e dag zijn er 500 bacterien. Na hoeveel dagen zijn er meer dan 3000 bacterien?

ikke
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 10 oktober 2002

Antwoord

De groeiformule is N = 500.2t (t in dagen)
Stel N gelijk aan 3000.
Conclusie: 2t = 6 waaruit t = 2log6 en dit is ongeveer 2,58.

Als je (nog) niet met logaritmen wilt of kunt werken, dan kun je de GR inzetten om de vergelijking op te lossen.
Tik de twee functies y = 2x en y = 6 in en gebruik de intersection-mogelijkheid.

MBL
donderdag 10 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq