Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cos(a)=3/5?

Hoe bereken ik cos(a)=3/5 bijvoorbeeld. Ik kom er steeds niet uit.

Net als vragen als cos(1/8p)=?

Wanneer het met 1/2 of met 1/2Ö2 gaat begrijp ik het wel, maar wanneer de gegevens niet mee in het tabelletje staan, en er geen exact antwoord uitkomt, begrijp ik niet hoe ik het moet berekenen. Wie helpt mij? Bedankt!

Arnout
Student universiteit - maandag 2 oktober 2006

Antwoord

De a in cos(a)=3/5 heeft inderdaad geen `makkelijke' waarde; op zijn best kun je zeggen dat a=±arccos(3/5)+2kp. Soms is zoiets onderdeel van een grotere som, zoals: als cos(a)=3/5 wat is dan tan(a)? Antwoord: 3/4 want je kunt a terugvinden in de 3-4-5-driehoek en zo zijn tangens aflezen.
Voor cos(p/8) kun je de verdubbelingsformule toepassen: cos(2x)=2cos2(x)-1, of cos2(x)=1/2(1+cos(2x)). Vul nu x=p/8 in, dan staat er cos2(p/8)=1/2(1+1/2Ö2), en dus cos(p/8)=...

kphart
maandag 2 oktober 2006

©2001-2024 WisFaq