Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schrijf als een som

(x-1/2) (-2)
(2x-y+5).3=
4.(a+3b-1)=
(3x-2y+7z).u=
1/2C(4a-2b+6)=
(1,5C-0,6).6=

leys a
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 30 september 2006

Antwoord

Hallo

Als je 3x+3y wilt onbinden in factoren ga je zoeken naar een gemeenschappelijke factor, in dit geval 3.
De ontbinding wordt dan 3(x+y)
Bij jouw sommen gaat het om het omgekeerde, dus iets als (x-1/2)(-2) wordt: -2x+1.
(3x-2y+7z)·u= 3xu-2yu+7zu
1/2c(4a-2b+6)= 2ac-bc+3c

hopelijk is het duidelijk

pl
zaterdag 30 september 2006

©2001-2024 WisFaq