Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Haakjes wegwerken

de formule: boete=12(v-50) schrijf je boete= 12v-600
Hoe schrijf je de formule boete= 2x12(v-50)?
Moet je dan eerst 2x 12 doen, of moet het anders?

kim
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 30 september 2006

Antwoord

Hallo

Dat kan inderdaad, dan wordt het dus: 24(v-50)=24v-1200
Maar ook 2(12v-600) of 12(2v-100)leidt tot hetzelfde antwoord. Bij een vermenigvuldiging mag je de volgorde van de factoren dus verwisselen.

pl
zaterdag 30 september 2006

©2001-2024 WisFaq