Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aantal oplossingen

Bespreek het aantal oplossingen van x3-mx2+m=0

Jeroen
3de graad ASO - zondag 24 september 2006

Antwoord

Even een aantal plaatjes van de grafiek van het linkerlid om je op een idee te brengen:
q46759img1.gif

q46759img2.gif

q46759img3.gif

q46759img4.gif

Ergens tussen m=2.5 en m=2.7 is een waarde van m waarvoor de grafiek van het linkerlid de x-as raakt. Deze waarde(n) van m zijn belangrijk voor het aantal oplossingen van de vergelijking.

P.S. zou je in het vervolg kunnen laten zien wat je zelf al hebt gedaan?
En zeker niet je vragen in de gebiedende wijs willen stellen?


hk
zondag 24 september 2006

©2001-2024 WisFaq