Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand tussen twee kruisende rechten

Zie: http://www.wisfaq.nl/showrecord3.asp?id=11707

Hoe kan je nu een vlak bepalen aan de hand van twee evenwijdige vectoren die tevens geen normaalvectoren zijn?

Ik dacht dat je een vlak kon bepalen door drie niet collineaire punten of door een punt een een normaalvector.

Of ben ik fout?

Pieter
3de graad ASO - woensdag 20 september 2006

Antwoord

Als je twee evenwijdige lijnen hebt, (met hun vectorvoorstellingen) dan kun je toch 3 punten pakken. 2 van de ene lijn en 1 van de andere lijn.(natuurlijk niet 3 punten die op 1 lijn liggen)

bijv.
l1: (x,y,z)=(1,2,3) + l(1,0,0)
l2: (x,y,z)=(1,2,4) + m(1,0,0)

pak 2 punten van lijn 1: (1,2,3) en (2,2,3)
en 1 punt van lijn 2: (1,2,4)

En je hebt 3 punten waarmee je op de oude vertrouwde manier verder kunt.

Is dit een antwoord op je vraag?

groeten,

martijn

mg
donderdag 21 september 2006

 Re: Afstand tussen twee kruisende rechten 

©2001-2024 WisFaq