Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46682 

Re: Kettingregel

ja maar hoe kom je dan aan die 12u en 6x?
wat ben je daar een het delen/vermenigdvuldigen/..?

Peter
Student universiteit - maandag 18 september 2006

Antwoord

Dee afgeleide van y=6u2 naar 'u' is y'=12u (basisregels!) en de afgeleide van u=3x2-2 naar 'x' is 6x. Het komt er dus op neer dat als je een ketting van functies hebt als f(g(x)) dat de afgeleide gelijk is aan f'(g(x))·g'(x). Je doet dus als of er 6(...)2 staat...

Maar zoals gezegd... voor bijles of een cursus kan je hier niet terecht...

WvR
maandag 18 september 2006

©2001-2024 WisFaq