Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gooien met drie munten

Ik heb de volgende vraag:

Werp 1000 keer met drie munten. De stochast K geeft het aantal keer kop per worp. Bepaal de kansverdeling, d.w.z bereken de kansen P(K=0) t/m P(K=3). Hoeveel keer (van de 1000) verwacht je drie kop te werpen? Hoeveel kop verwacht je gemiddeld per worp te krijgen?

Ik hoop dat iemand me kan helpen ik snap er niks van namelijk en ik heb het echt 100.000 keer geprobeerd:S

Mer
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 september 2006

Antwoord

Dit lijkt me een typisch voorbeeld van de binomiale verdeling met n=3 en de kans op succes gelijk aan een 1/2.

Je kunt de kansen uitschrijven:

q46666img1.gif

De tweede vraag kan je dan ook wel denk ik...

E(K)=n·p

Moet kunnen...

WvR
zondag 17 september 2006

©2001-2024 WisFaq