\require{AMSmath} Kwadratische formule Hallo!bij de volgende opgave kom ik in de knoop met de -en en +en:Als ik x2+3x-4 oplos met de kwadratische formule waarbijA=1, B=3 en C=-4 zijn dan krijg ik daar tenslotte uit:(-3±5)/2= (-3-5)/2, (-3+5)/2= -4, 1.Als ik dan ga terugrekenen met (x-4)(x+1) dan komt daar toch x2-3x-4 uit? Wat doe ik fout?Alvast bedankt! Peter Student universiteit - vrijdag 15 september 2006 Antwoord Probeer 't eens met (x+4)(x-1).Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen WvR vrijdag 15 september 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo!bij de volgende opgave kom ik in de knoop met de -en en +en:Als ik x2+3x-4 oplos met de kwadratische formule waarbijA=1, B=3 en C=-4 zijn dan krijg ik daar tenslotte uit:(-3±5)/2= (-3-5)/2, (-3+5)/2= -4, 1.Als ik dan ga terugrekenen met (x-4)(x+1) dan komt daar toch x2-3x-4 uit? Wat doe ik fout?Alvast bedankt! Peter Student universiteit - vrijdag 15 september 2006
Peter Student universiteit - vrijdag 15 september 2006
Probeer 't eens met (x+4)(x-1).Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen WvR vrijdag 15 september 2006
WvR vrijdag 15 september 2006
©2001-2024 WisFaq