\require{AMSmath} Maple berekenen Hallo, Hoe los ik dit op in Maple: f:=x -- cos(x) g:=x -- sin( (pi/3) - 2*x) f(x)=g(x) in het interval [0,2pi] met de commando "solve"? Ik heb dit al geprobeerd, maar het lukte niet: solve(f(x)=g(x), x = 0 ... 2pi); en hoe los ik ook weer met solve op als het domein-interval van de oplossingsverzameling (0, 2pi) is ipv. [0, 2pi]? Graag ook de verschillen in het invoeren van de commando in Maple 9.5 en Maple 10.0x Alvast bedankt! Stefan Student hbo - donderdag 14 september 2006 Antwoord Beste Stefan, Met 'solve' zou ik het niet weten en kan het volgens mij niet, maar kijk eens naar 'fsolve'... M.v.g. Peter Stikker PHS zondag 1 oktober 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Hoe los ik dit op in Maple: f:=x -- cos(x) g:=x -- sin( (pi/3) - 2*x) f(x)=g(x) in het interval [0,2pi] met de commando "solve"? Ik heb dit al geprobeerd, maar het lukte niet: solve(f(x)=g(x), x = 0 ... 2pi); en hoe los ik ook weer met solve op als het domein-interval van de oplossingsverzameling (0, 2pi) is ipv. [0, 2pi]? Graag ook de verschillen in het invoeren van de commando in Maple 9.5 en Maple 10.0x Alvast bedankt! Stefan Student hbo - donderdag 14 september 2006
Stefan Student hbo - donderdag 14 september 2006
Beste Stefan, Met 'solve' zou ik het niet weten en kan het volgens mij niet, maar kijk eens naar 'fsolve'... M.v.g. Peter Stikker PHS zondag 1 oktober 2006
PHS zondag 1 oktober 2006
©2001-2024 WisFaq