\require{AMSmath} Term maal term door haakjes Hallo, ik had een vraag en hoop dat u me kan helpen. hoe los je een vergelijking als 6 - 5(t-1) = 2t - 3(t+1) op? ronald Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 14 september 2006 Antwoord 6 - 5(t-1) = 2t - 3(t+1) 6-5t+5=2t-3t-3 (haakjes wegwerken) 11-5t=-t-3 (samen nemen) 11-5t+t=-3 (plus t) 11-4t=-3 (samen nemen) -4t=-3-11 (min 11) -4t=-14 (samen nemen) t=-14/-4=7/2=31/2 controle 6-5(31/2-1)=6-5×21/2=6-121/2=-61/2 2×31/2-3×(31/2+1)=7-3×41/2=7-131/2=-61/2 Klopt. Conclusie: t=31/2 hk zondag 17 september 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik had een vraag en hoop dat u me kan helpen. hoe los je een vergelijking als 6 - 5(t-1) = 2t - 3(t+1) op? ronald Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 14 september 2006
ronald Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 14 september 2006
6 - 5(t-1) = 2t - 3(t+1) 6-5t+5=2t-3t-3 (haakjes wegwerken) 11-5t=-t-3 (samen nemen) 11-5t+t=-3 (plus t) 11-4t=-3 (samen nemen) -4t=-3-11 (min 11) -4t=-14 (samen nemen) t=-14/-4=7/2=31/2 controle 6-5(31/2-1)=6-5×21/2=6-121/2=-61/2 2×31/2-3×(31/2+1)=7-3×41/2=7-131/2=-61/2 Klopt. Conclusie: t=31/2 hk zondag 17 september 2006
hk zondag 17 september 2006
©2001-2024 WisFaq