Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46604 

Re: A herleiden uit een breuk

Bedankt, maar ik kom er nog steeds niet helemaal uit.
Via u methode gaat het als volgt.
4.c.(a-2g) - d.(a-3b)= 0 oftewel
4.c.a - 8.c.g - d.a + 3bd = 0 ----
4.c.a - 8.c.g -da = -3bd ---------
4.c.a - da = -3bd + 8cg ---------- Maar Dan ??? mag ik dit gewoon links en rechts delen door 4.c - d en zo ja houdt is dan niet a-a over????

D. Der
Student hbo - woensdag 13 september 2006

Antwoord

Beste Danny,

Je bent goed bezig. Breng nu in het linkerlid de a buiten haakjes (factoriseren) en deel dan beide leden door zijn coëfficiënt.

mvg,
Tom

td
woensdag 13 september 2006

©2001-2024 WisFaq