Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extremumvraagstuk

beste wisfag
tijdens de les 'extrema van functies' was ik afwezig.
bij de volgende vraagstuk weet ik niet wat doen en zou heel graag hulp willen krijgen. Men moet cilindervormige blikken (met deksel) maken met een inhoud van één liter. hoe hoog moeten de blikken gemaakt worden opdat hij zo weinig mogelijk blik zou gebruiken? Wat is dan de diameter van het blik?
alvast bedankt

Fadi
3de graad ASO - dinsdag 12 september 2006

Antwoord

Fadi,
Inhoud cilinder=pr2h=C(C=gegeven).Gebruikt materiaal=2prh+2pr2 minimaliseren.
Nu zelf maar aan de slag.

kn
dinsdag 12 september 2006

©2001-2024 WisFaq