Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Goedendag,

Gegeven de volgende vergelijkingen:

1. 8 - 2I1 - 4I3 = 0
2. I3 = 0,75 I2

Gevraagd om vgl 2 in vgl 1 in te vullen.
Als ik dat doe volgt:

8 - 2I1 - 3I2 = 0 = - 2I1 - 3I2 - 8 = 0

Het antwoordt zou echter moeten zijn: I1 - I2 - 0,75I2 = 0
Ik vraag me af hoe men aan dit antwoordt komt en welke toepassing is gebruikt.

Als ik willekeurige getallen invul voor I1 en I2 zijn beide antwoorden hetzelfde.

Als u mij hierbij kunt helpen graag.

Mvgr

Richard

Richar
Student hbo - woensdag 6 september 2006

Antwoord

Beste Richard,

Het opgegeven antwoord kan niet kloppen (en zou ook te vereenvoudigen zijn, er staan nog twee termen in I2), tenzij de opgave verkeerd is doorgegeven. Controleer bijvoorbeeld door te zien dat I1=4, I2=0, I3=0 voldoet aan de eerste vergelijking, maar niet aan het antwoord.

Jouw antwoord ziet er goed uit, op een tekenfoutje na...

mvg,
Tom

td
donderdag 7 september 2006

©2001-2024 WisFaq