\require{AMSmath} Merkwaardige producten Ik moet het volgende berekenen met behulp van merkwaardige producten. (4√x - √3)2 Nou weet ik dat je hier de volgende formule voor kunt gebruiken. (a±b)2 = a2 ± 2ab + b2 Na deze stap kom ik niet verder. Ik weet niet meer zo goed hoe dat gaat met de wortels. Als je de andere methode gebruikt. (4√x - √3)(4√x - √3) Dan moet je ze met elkaar vermenigvuldigen. Ikzelf kom op het volgende uit. 16√x2 + (-4√3x) + (-4√3x) + 3 Hier klopt volgens mij niets van. Ik heb geen antwoordenboek, dus ik kan het niet controleren. Antoni Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 september 2006 Antwoord (a-b)2=a2-2ab+b2 Met a=4√x en b=√3 geeft dit: (4√x)2-2·4√x·√3+(√3)2 16x-8√(3x)+3 Dus... geen probleem toch? WvR woensdag 6 september 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet het volgende berekenen met behulp van merkwaardige producten. (4√x - √3)2 Nou weet ik dat je hier de volgende formule voor kunt gebruiken. (a±b)2 = a2 ± 2ab + b2 Na deze stap kom ik niet verder. Ik weet niet meer zo goed hoe dat gaat met de wortels. Als je de andere methode gebruikt. (4√x - √3)(4√x - √3) Dan moet je ze met elkaar vermenigvuldigen. Ikzelf kom op het volgende uit. 16√x2 + (-4√3x) + (-4√3x) + 3 Hier klopt volgens mij niets van. Ik heb geen antwoordenboek, dus ik kan het niet controleren. Antoni Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 september 2006
Antoni Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 september 2006
(a-b)2=a2-2ab+b2 Met a=4√x en b=√3 geeft dit: (4√x)2-2·4√x·√3+(√3)2 16x-8√(3x)+3 Dus... geen probleem toch? WvR woensdag 6 september 2006
WvR woensdag 6 september 2006
©2001-2024 WisFaq