Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule om min/max of orginele waarde van een getal te geven

indien het getal dan het min dan moet het resultaat = min,
indien het getal dan max dan moet het resultaat = max.
Ligt de waarde tussen Min en Max dan moet het resultaat = orgineel getal. Enkel de 4 hoofdbewerkingen moegen worden aangewend.
Een vb als voorbeeld op deze url.

Wouter
Overige TSO-BSO - zondag 3 september 2006

Antwoord

Ik neem dat je op zoek naar een handige c.q. programmeerbare formule die in één keer doet wat je ook met een paar regels programmacode zou kunnen versieren....

Als onwaar=0 en waar=1 dan zou zoiets wel kunnen:

Result(x)=min*(xmin)+max*(xmax)+x*(not(xmin) and not(xmax))

Even 'checken' met een voorbeeld:

Met min=10 en max=20 geeft:

x=1®10*1+20*0+1*0=10
x=21®10*0+20*1+21*0=20
x=15®10*0+20*0+15*1=15

Lijkt me wel wat... als dit is wat je bedoelt dan...

Alleen met *, /, + of - zie ik dat niet zo zitten...

WvR
dinsdag 5 september 2006

 Re: Formule om min/max of orginele waarde van een getal te geven 
 Re: Formule om min/max of orginele waarde van een getal te geven 

©2001-2024 WisFaq