\require{AMSmath} Formule voor geïndexeerde annuïteit Bij het opstellen van de formule voor de geïndexeerde annuïteit voor bedrijfskunde kwam ik volgende som tegen die ik graag vereenvoudigd zou zien (cfr. de somformules):an+an-1·b+an-2·b2+an-3·b3+...+a3·bn-3+a2·bn-2+a·bn-1+bn heleen Student universiteit België - woensdag 30 augustus 2006 Antwoord $\sum\limits_{k = 0}^n {a^{n - k} b^k = \Large \frac{{a^{n + 1} - b^{n + 1} }}{{a - b}}}$ WvR woensdag 30 augustus 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij het opstellen van de formule voor de geïndexeerde annuïteit voor bedrijfskunde kwam ik volgende som tegen die ik graag vereenvoudigd zou zien (cfr. de somformules):an+an-1·b+an-2·b2+an-3·b3+...+a3·bn-3+a2·bn-2+a·bn-1+bn heleen Student universiteit België - woensdag 30 augustus 2006
heleen Student universiteit België - woensdag 30 augustus 2006
$\sum\limits_{k = 0}^n {a^{n - k} b^k = \Large \frac{{a^{n + 1} - b^{n + 1} }}{{a - b}}}$ WvR woensdag 30 augustus 2006
WvR woensdag 30 augustus 2006
©2001-2024 WisFaq