Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46456 

Re: Re: Stelsel van 3 vergelijkingen

Ok bedankt, tot hier kan ik volgen.

Deelvraag 3 van de oefening is:
Indien het stelsel meer dan 1 oplossing heeft, bepaal het stelsel en de rechte. Geef ook een riochtvector van deze rechte.

x+y+z=4
x-y-z=2
2x+y+2z=7

Hoe bepaal je hiervan de rechte ?

stef
Student universiteit België - vrijdag 25 augustus 2006

Antwoord

Beste Stef,

Volgens mij moet het in de tweede vergelijking +z zijn. Maar je hoeft niet al het werk opnieuw te doen. Je had de uitgebreide matrix al gedeeltelijk vereenvoudigd, met in de laatste regel: 0 0 -2A-4 2B-14. Neem hierin a = -2 en B = 7 en de hele regel bestaat uit nullen. Zo hou je enkel de eerste twee regels (en dus vergelijkingen) over.

Je zal vinden dat y gelijk moet zijn aan 1 en zo heb je nog één vergelijking over in x en z, waarvan je dan één vrij kan kiezen en de andere oplost in functie hiervan.

mvg,
Tom

td
vrijdag 25 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq