Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 46410 

Re: Re: Schaal berekenen

Is het niet 6217:2907=209 (ongeveer) = 1/209 voor de lengte
Moet je dan niets doen met die 21cm en die 25,60, moet je ook niet een deling maken 2560:21=121 (ongeveer)= 1/121 voor de breedte

leys a
1ste graad ASO-TSO-BSO - maandag 21 augustus 2006

Antwoord

Bij een schaal van 1:209 krijg je:


...en dat lijkt me wel te passen... op een A4... bij een schaal van 1:121 gaat dat niet lukken... of wou je voor de lengte een andere schaal gebruiken dan voor de breedte?

In de praktijk neem je natuurlijk een beetje een 'fatsoenlijke' schaal. Bij voorbeeld 1:250. Je krijgt dan:


WvR
maandag 21 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq