Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beginwaardeprobleem oplossen met picard iteratie

Hallo,
de vraag is: Geef de eerste drie stappen Picard iteratie om een oplossing y(x) van het beginwaardeprobleem y'=7y2+3x2 met y(0)=0 te benaderen.

Het lukt me wel om dit te doen met een vergelijking zonder x, maar bij deze variant lukt het niet. Hopelijk kan iemand me helpen.

bvd,
Sander

Sander
Student universiteit - zaterdag 19 augustus 2006

Antwoord

Begin met y_0=0 (de nulfunctie) en pas telkens yk+1=int(7yk(t)2+3t2,t=0..x) toe:
y1(x)=int(0+3t2,t=0..x)=x3;
y2(x)=int(7t6+3t2,t=0..x)=x7+x3;
y3(x)=...

kphart
dinsdag 22 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq