\require{AMSmath} Niveaukromme(nutsfunctie) Hallo Ik kan maar niet vinden hoe ik deze moet oplossen. Gegeven: U(x,y)=(x1/3 + y1/3)3 met x0 en y0 Bepaal (x,y) waar de lijn met richtingscoefficient -4 raakt aan niveaukromme van de functie U(x,y) met U-waarde = 54 Hopelijk kunt u me hiermee helpen Groeten Thomas Thomas Student universiteit - dinsdag 15 augustus 2006 Antwoord Thomas, Er moet gelden:partiele afgeleide van U naar x/part.afg.U naar y = 4.Dit geeft: (y/x)^2/3=4,dus y=8x.dit invullen in U=54 geeft x=2. kn woensdag 16 augustus 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Ik kan maar niet vinden hoe ik deze moet oplossen. Gegeven: U(x,y)=(x1/3 + y1/3)3 met x0 en y0 Bepaal (x,y) waar de lijn met richtingscoefficient -4 raakt aan niveaukromme van de functie U(x,y) met U-waarde = 54 Hopelijk kunt u me hiermee helpen Groeten Thomas Thomas Student universiteit - dinsdag 15 augustus 2006
Thomas Student universiteit - dinsdag 15 augustus 2006
Thomas, Er moet gelden:partiele afgeleide van U naar x/part.afg.U naar y = 4.Dit geeft: (y/x)^2/3=4,dus y=8x.dit invullen in U=54 geeft x=2. kn woensdag 16 augustus 2006
kn woensdag 16 augustus 2006
©2001-2024 WisFaq