Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schatting standaardafwijking

Waarde één is n=60 en de standaardafwijking u=500
Waarde twee is n=40 en de standaardafwijking u=300
Ik moet nu de gecombineerde (pooled) schatting maken van de standaardafwijking. Hoe doe ik dit?

Evelie
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 15 augustus 2006

Antwoord

Eveliene,

s2(p)=(59*5002+39*3002)/(59+39) is een zuivere schatter voor s2.

Hopelijk helpt dit..

kn
woensdag 16 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq