Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13244 

Re: Straal cirkel en koorde

Hier word gevraagd wat is de straal van de boog APB?

Hierbij zit ik met hetzelfde probleem alleen is AB 600mm en QP 150mm. Toepassing van de cosinus regel geeft een straal van 300/cos45°=424 mm. Het probleem is bij uittekenen op ware grootte kom ik uit op 407 mm.

Waar zit hier dan de afwijking van 17mm?

Danny
Overige TSO-BSO - zaterdag 5 augustus 2006

Antwoord



AM=r
MQ=r-150
AB=600
AQ=300

(r-150)2+3002=r2
r=375

Zie Re: Straal cirkel en koorde

WvR
zondag 6 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq