\require{AMSmath} Bereken limiet met exponentiele functies Wat de limiet van de twee volgende uitdrukkingen?lim n$\to\infty$2n-2-n/2n-1lim n$\to\infty$2n+1+1/2n+1Ik heb problemen met de rekenregels met exponentiële termen.Waar kan ik hier meer vinden?Li-an Lian H Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 augustus 2006 Antwoord Eerst even wat basale rekenregels mbt exponentiële termen:1. ga.gb = ga+b2. ga/gb = ga-b3. (ga)b = ga.b4. 1/ga = g-a, dit volgt eigenlijk al uit 2). hoe?Voor deze sommen, waarin breuken voorkomen, zul je vooral regel 2 moeten toepassen:lim$\to\infty$ {2n-2-n}/2n-1= lim$\to\infty$ 2n/2n-1 - 2-n/2n-1= lim$\to\infty$ 2n-(n-1) - 2-n-(n-1)= lim$\to\infty$ 21 - 2-2n+1= 2 - 0= 2lim$\to\infty$ {2n+1 + 1}/2n+1= lim$\to\infty$ 2n+1/2n+1 + 1/2n+1= lim$\to\infty$ 1 + 2-n-1= ...groeten,martijn mg zaterdag 5 augustus 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat de limiet van de twee volgende uitdrukkingen?lim n$\to\infty$2n-2-n/2n-1lim n$\to\infty$2n+1+1/2n+1Ik heb problemen met de rekenregels met exponentiële termen.Waar kan ik hier meer vinden?Li-an Lian H Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 augustus 2006
Lian H Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 4 augustus 2006
Eerst even wat basale rekenregels mbt exponentiële termen:1. ga.gb = ga+b2. ga/gb = ga-b3. (ga)b = ga.b4. 1/ga = g-a, dit volgt eigenlijk al uit 2). hoe?Voor deze sommen, waarin breuken voorkomen, zul je vooral regel 2 moeten toepassen:lim$\to\infty$ {2n-2-n}/2n-1= lim$\to\infty$ 2n/2n-1 - 2-n/2n-1= lim$\to\infty$ 2n-(n-1) - 2-n-(n-1)= lim$\to\infty$ 21 - 2-2n+1= 2 - 0= 2lim$\to\infty$ {2n+1 + 1}/2n+1= lim$\to\infty$ 2n+1/2n+1 + 1/2n+1= lim$\to\infty$ 1 + 2-n-1= ...groeten,martijn mg zaterdag 5 augustus 2006
mg zaterdag 5 augustus 2006
©2001-2024 WisFaq