Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Herleiden tot hoeken in het eerste kwadrant

Goedemorgen,

Vanuit vrijwel géén theorie moet ik een aantal series herleiden tot hoeken in het eerste kwadrant: sin(4/3$\pi$), tan(-1/4$\pi$), cos(5/6$\pi$).

Ik heb echter geen idee waar te beginnen! Zouden jullie er wellicht één of twee kunnen oplossen en mij links kunnen geven naar additionele theorie omtrent dit onderdeel van goniometrie?

Alvast bedankt!
Peter

Peter
Student universiteit - woensdag 2 augustus 2006

Antwoord

Je zou de formules onder 2. op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen even eigen kunnen maken natuurlijk...

Maar je kan natuurlijk gewoon naar de grafieken kijken!

q46250img1.gif

Je ziet sin(11/3$\pi$)=-sin(1/3$\pi$)

Nog maar één dan...

q46250img2.gif

Je ziet tan(-1/4$\pi$)=-tan(1/4$\pi$)

q46250img3.gif

..en cos(5/6$\pi$)=-cos(1/6$\pi$)

't Een en ander zou natuurlijk ook kunnen met de eenheidscirkel.

WvR
woensdag 2 augustus 2006

©2001-2024 WisFaq