Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Systematische denkfout

Is er een manier om de volgende soort opgaven op te lossen?

Welke systematische denkfout maakt iemand hier?
25/6 : 1/6 = 7
43/8 : 1/4 = 51/2
21/3 : 1/6 = 4

Is er een standaardmanier om dit op te lossen?
Ik heb alle mogelijke manieren geprobeerd, maar ik kom er niet uit.
Ik heb bijvoorbeeld geprobeerd 25/6 : 1/6, 7/6 (2+5) : 1/6, 25/6 x 6.

Edith
Student hbo - zaterdag 29 juli 2006

Antwoord

Ik denk dat deze 'iemand' weliswaar heeft begrepen dat delen door een breuk hetzelfde is als vermenigvuldigen met het omgekeerde, maar vergeet de 'helen' ook te vermingvuldigen...

Dus: 25/6:1/6=25/6·6=2+5=7 i.p.v. 2·6+5=17

Probeer maar...

WvR
zaterdag 29 juli 2006

©2001-2024 WisFaq