Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Re: Formules invoeren

Een voorbeeld van één van de formules is:

$\alpha$= N/N-1x(1-·1/·2)

·1= som van de itemvariantie
·2=variantie van de totale test. Deze weet ik niet hoe ik die anders moet weergeven.
Dit is een voorbeeld van één formule, de vraag is dan hoe ik deze moet invoeren, zodat ik tijdens mijn tentamen alleen nog maar de ontbrekende getallen hoef in te voeren.

Jeannette.

Jeanne
Student universiteit - donderdag 27 juli 2006

Antwoord

Ik zal je een voorbeeld geven (zoals ik het interpreteer). Het gaat bijvoorbeeld om deze formule:

q46217img1.gif

Om N, s en v in te kunnen vullen en $\alpha$ op het scherm te krijgen kan je een programmatje schrijven. Hieronder staat dat programmatje:

:Input 'N=',N
:Input 'S=',S
:Input 'V=',V
:N/(N-S(S-1/V))$\to$A
:Disp 'A=',A

Dat is alles...

Als je 't programma uitvoert dan zie je op je scherm zoiets als dit:

q46217img2.gif

Op http://www.pandd.demon.nl/ti83/tibasic1.htm kan je 'snel' leren hoe je zo'n programmatje in de GR zet. Hopelijk lukt het zo...

WvR
donderdag 27 juli 2006

©2001-2024 WisFaq