Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De remweg van een auto

De remweg van een auto is de afstand die je aflegt vanaf het moment waarop je het rempedaal indrukt tot het moment waarop de auto stilstaat. Deze remweg is functie van de snelheid.

Op een nat wegdek wordt deze functie het voorschrift s=3/400· vē gehanteerd.

Hierbij is v de snelheid in km/u en s de remweg in meters.

  1. Maak een tabel bij deze functie, waarbij je v laat veranderen van 0 tot 140 met stappen van 20.
  2. Hoe snel mag je rijden als de remafstand hoogstens 12 meter mag zijn?

Sandy
Iets anders - zondag 6 oktober 2002

Antwoord

  1. vul in je formule achtereenvolgens v = 0, v = 20, ........v = 140 in.
    Ik doe er eentje voor, bijv. waarbij v = 60.
    Je krijgt: s = 3/400 . 602 = 3/400 . 3600 = 27

  2. Stel s = 12, zodat 3/400.v2 = 12 waaruit volgt v2 = 1600.
    Hieruit volgt v = 40

MBL
zondag 6 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq