\require{AMSmath} Differentieren Hallo,Ik ben bezig met differentieren van logaritmen, maar kom er niet helemaal uit.Kunt u mij uitleggen waarom: 4 2x 5 y=e + 3ex 4 3 2x 4 y' = 8x *e +15exen nog een waar ik niet uit kom:ln x = ln18 - ln2Waarom is dan: x=9 angeli Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 juni 2006 Antwoord Bij de eerste vraag speelt de 4. Kettingregel een rol. Ik neem aan dat je die goed kent? f(g(x))=f'(g(x))·g'(x) Voor wat de tweede vraag betreft neem ik aan dat je de 1. Rekenregels machten en logaritmen wel kent. ln(18)-ln(2)=ln(18/2)=ln(9) Dus x=9 WvR woensdag 28 juni 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik ben bezig met differentieren van logaritmen, maar kom er niet helemaal uit.Kunt u mij uitleggen waarom: 4 2x 5 y=e + 3ex 4 3 2x 4 y' = 8x *e +15exen nog een waar ik niet uit kom:ln x = ln18 - ln2Waarom is dan: x=9 angeli Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 juni 2006
Kunt u mij uitleggen waarom: 4 2x 5 y=e + 3ex 4 3 2x 4 y' = 8x *e +15ex
angeli Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 juni 2006
Bij de eerste vraag speelt de 4. Kettingregel een rol. Ik neem aan dat je die goed kent? f(g(x))=f'(g(x))·g'(x) Voor wat de tweede vraag betreft neem ik aan dat je de 1. Rekenregels machten en logaritmen wel kent. ln(18)-ln(2)=ln(18/2)=ln(9) Dus x=9 WvR woensdag 28 juni 2006
WvR woensdag 28 juni 2006
©2001-2024 WisFaq