Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadraatafsplitsen

ik heb de formule x2+4x+1=0 d.m.v. kwadraatafsplitsen moet ik x zien te berekenen. (als voorbeeld neem ik dit sommetje) ik weet dat je dit ook kan doen d.m.v. de ABC-formule, maar ik moet het via kwadraatafsplitsen doen.

ik doe het volgende:

x2+4x+1=0
(x+2)2 + 4+1=0
x+2 = -Ö5 of x+2 = Ö5
x= -2-Ö5 of x= -2+Ö5
x= -4,23606 of x=-0,23606

Het antwoordenboek en plot op de grafische RM geeft aan dat er -0,267... en -3,732... moet uitkomen.
Groeten
Alfred

Alfred
Student hbo - dinsdag 27 juni 2006

Antwoord

De tweede regel moet zijn:
(x+2)2 - 4+1=0

WvR
dinsdag 27 juni 2006

©2001-2024 WisFaq