Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De grafieken van sinus, cosinus en tangens

De volgende som staat in mijn boek:

Los op: sin x=0,8 met -360° x 360°

Ik snap dat sin 0,8 = 53°
Verder snap ik niet wat de bedoeling is van deze opdracht en hoe je dit verder uitwerkt?

Alvast bedankt!

kizzie
Leerling mbo - maandag 26 juni 2006

Antwoord

Op de tekening kan je zien dat je tussen 0° en 180° er voor sin(x)=0,8 twee oplossingen zijn. Maar 't is een periodieke functie met periode 180°, dus 180° verder zijn ook nog oplossingen... en 180° naar links ook natuurlijk. De opdracht is om alle oplossingen te geven tussen -360° en 360°.

q46093img1.gif

Je zegt dat als sin(x)=0,8 dan x=53°. Maar je ziet al x=180°-53°=117° is ook een oplossing... en dan nog links en rechts kijken...

Succes!

WvR
woensdag 28 juni 2006

©2001-2024 WisFaq