Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Statistiek, standaarddeviatie

Hallo,

Ik zit nu al een aantal dagen te oefenen voor een toets waar ik onder andere deze vraag moet kunnen oplossen maar het kwartje is nog altijd niet gevallen:

Bij een jamfabriek worden potten aardbeienjam geproduceerd waarin 500 gram zit. Volgens de fabrieksnormen mag niet meer dat 3% minder dan 500 gram wegen.

A. Als de standaarddeviatie van de vulmachine 8 gram is, op welk gemiddelde moet de vulmachine dan afgesteld zijn om aan de 3% te voldoen.

B. Als het gemiddelde is afgesteld op 510 gram, hoe groot mag de standaarddeviatie dan zijn om aan de norm te voldoen.

Patric
Leerling mbo - zondag 25 juni 2006

Antwoord

A.
X~Normaal verdeeld
m=?
s=8
P(X500)0,03

B.
X~Normaal verdeeld
m=510
s=?
P(X500)0,03

Helpt dat?

WvR
zondag 25 juni 2006

©2001-2024 WisFaq