Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Negenproef toepassen

hai daar ben ik weer.Bij deze link negenproef
staat de toepassing van de negenproef uitgelegd. Maar hoe komen jullie nou aan die rest 41 want als je de som gewoon uitrekend dan krijg je 6985:56=124.7321429 dan is de rest tog 73???

groetjes nadia

nadia
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 23 juni 2006

Antwoord

56·124=6944
6985-6944=41.

Je kunt het ook zo doen:
6985:56=124.7321429
Het gedeelte achter de komma (0.7321429) vermenigvuldig je met 56 en je krijgt (bij benadering) 41.

hk
zaterdag 24 juni 2006

©2001-2024 WisFaq