Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Twee antwoorden via de eenheidscirkel

Als ik de functie Ö2 sin(x+0.78) heb en ik moet de nulpunten berekenen, kom ik er altijd maar op 1 uit. In dit geval op -0.78 + kp

Ik weet echter niet hoe ik aan de andere moet komen. Je moet dan gebruik maken van de eenheidscirkel, maar ik weet niet vanaf welk moment ik die moet gebruiken

Ö2 sin(x+0.78) = 0
sin(x+0.78) = 0
x+0.78 = 0
x = -0.78

Mijn vraag, vanaf waneer en hoe kan ik de eensheidscirkel gebruiken om ook achter het tweede antwoord te komen ?

Richar
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 juni 2006

Antwoord

Kijk naar de grafiek van sinus. Als je sin(x)=0.8 hebt dan zijn er twee oplossingen (op [0,2p] met k·2p:

q46038img1.gif

Bij sin(x)=0 kan je alle oplossingen 'vangen' met x=0 + kp, maar dat is dan een bijzonder geval. Voor sin(x)1 of sin(x)-1 heb je natuurlijk geen oplossingen. Hopelijk helpt dat.

WvR
woensdag 28 juni 2006

©2001-2024 WisFaq