\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 20695 Re: Breuk vereenvoudigen (wiskunde olympiade) Je kan dit snel en gemakkelijk uitrekenen, als je opmerkt dat 334 één zesde is van 2004, en 668 (het dubbel van 334) één derde is van 2004. We hebben dan: (334 + 2004) / (668 +2004) = (7/6 · 2004) / (4/3 · 2004) = (7/6) / (4/3) = 21/24 = 7/8 isi Iets anders - dinsdag 20 juni 2006 Antwoord Inderdaad, als je ziet dat 334 één zesde is van 2004. (Ik had het dus niet gezien). LL dinsdag 20 juni 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Je kan dit snel en gemakkelijk uitrekenen, als je opmerkt dat 334 één zesde is van 2004, en 668 (het dubbel van 334) één derde is van 2004. We hebben dan: (334 + 2004) / (668 +2004) = (7/6 · 2004) / (4/3 · 2004) = (7/6) / (4/3) = 21/24 = 7/8 isi Iets anders - dinsdag 20 juni 2006
isi Iets anders - dinsdag 20 juni 2006
Inderdaad, als je ziet dat 334 één zesde is van 2004. (Ik had het dus niet gezien). LL dinsdag 20 juni 2006
LL dinsdag 20 juni 2006
©2001-2024 WisFaq