Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

TI-83 Plus Window instellen

Hallo,

Misschien dat iemand mij kan helpen. Ik weet nog steeds niet goed hoe ik de window goed kan invullen. Ik heb bijv. de formule 25680·1.04x. Om van deze formule een grafiek te tekenen heb je een goede window nodig. Maar hoe weet je de window, snel & makkelijk? Ik probeer altijd maar wat. Klopt het dat begingetal (in dit geval 25680) de hoogste Y-waarde is ?

Ik hoop dat mijn probleem duidelijk en dat iemand kan helpen, alvast bedankt!

joni
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 19 juni 2006

Antwoord

Het hangt af wat je als 'domein' zou willen hebben. Neem je bijvoorbeeld x van 0 tot 30 dan kan je natuurlijk uitrekenen wat de functiewaarde bij x=0 en bij x=30 is... gewoon even intikken!

f(0)=25680
f(30)=83290

Dus neem bijvoorbeeld [0,30]x[20000,90000] en krijgt de grafiek goed in beeld. Omdat het expentiele groei is kan je bedenken dat de minimale waarde bij x=0 zit en de maximale bij x=30... dat is natuurlijk niet altijd zo... maar 't geeft je wel een idee... hopelijk helpt dat.

WvR
woensdag 28 juni 2006

©2001-2024 WisFaq