Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 37327 

Re: Afstand punt-rechte

hey,
ik had soortgelijke vraag en zit daar al best lang op te denken maar geraak er uiteindelijk niet uit.

Ik snap niet hoe je het snijpunt van de hoogtelijn met de basis vindt.Als ik dit punt zou kunnen bepalen, weet ik hoe ik verder moet. Zou u de berekening hiervoor willen geven aub op de voorgaande oefening bv.

hartelijk dank!!
Barbara

Barbar
2de graad ASO - zaterdag 17 juni 2006

Antwoord

De hoogtelijn kan je beschouwen als een rechte. Van een rechte heb je een vergelijking van de vorm y=a·x+b
Ook de basis is van die vorm, maar dan met een andere a en b, stel respectievelijk c en d.
Dus de hoogtelijn: y=a·x+b
de basis: y=c·x+d

a,b,c en d kan je bepalen omdat je weet dat de basis door twee van de gegeven punten gaat, en omdat de hoogtelijn door het derde punt gaat en loodrecht staat op de basis. Nu je a,b,c en d kent, kan je het snijpunt bepalen dus de twee rechten, tis te zeggen, de hoogtelijn en de basis...

km
zaterdag 17 juni 2006

©2001-2025 WisFaq