Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoek van Cardinael

De opdracht is om de driehoek van cardinael op een andere manier te bewijsen, dus: In een driehoek ABC de waarden van hoogtelijn AD.. Ik weet hoe cardinael dit bewijst, maar niet hoe ik dit anders zou moeten bewijzen? enige tips?

Bart-J
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 juni 2006

Antwoord

Waarschijnlijk ben je met deze opdracht bezig
Een tip om dit "anders" te doen zou kunnen zijn:
Noem AD=h, noem DC=x en BD=14-x.
Druk met de Stelling van Pythagoras h2 op twee manieren uit in x (gebruik driehoek ABD en driehoek ADC).
Deze manieren moeten dezelfde h opleveren dus dan krijg je een vergelijking waar je x uit kunt oplossen.
En als je x weet weet je h.
Zoiets?

hk
vrijdag 16 juni 2006

©2001-2024 WisFaq