\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 40305 Re: De Steekproefomvang berekenen als N bekend is Ik vroeg me af welke formule jullie dan gebruikt hebben, want de formule die bij de vraag gegeven staat klopt niet, of ik voer hem verkeerd in. Met vriendelijke groet, mariet Student hbo - woensdag 14 juni 2006 Antwoord Omdat de steekproef minder zal zijn dan 10% van de populatie gebruik ik: n=(z2·1/22)/a2. In jouw geval met z=1,96 en a=0,04 Met vriendelijke groet JaDeX jadex maandag 26 juni 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik vroeg me af welke formule jullie dan gebruikt hebben, want de formule die bij de vraag gegeven staat klopt niet, of ik voer hem verkeerd in. Met vriendelijke groet, mariet Student hbo - woensdag 14 juni 2006
mariet Student hbo - woensdag 14 juni 2006
Omdat de steekproef minder zal zijn dan 10% van de populatie gebruik ik: n=(z2·1/22)/a2. In jouw geval met z=1,96 en a=0,04 Met vriendelijke groet JaDeX jadex maandag 26 juni 2006
jadex maandag 26 juni 2006
©2001-2024 WisFaq