\require{AMSmath} Uitschrijven van een macht hoe schrijf jr dit in stappen op om deze formule uit te rekenen? (a+b)4 Sylvia Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 oktober 2002 Antwoord Ik weet niet of je de driehoek van Pascal al gehad hebt, want dat is de snelste methode. Als je het helemaal wilt uitrekenen, dan doe je eerst: (a + b)2 = (a + b).(a + b) = a2 + ab + ba + b2 = a2 + 2ab + b2 Dit resultaat ga je nu weer met zichzelf vermenigvuldigen: je krijgt a4 + 2a3b + a2b2 + 2a3b + 4a2b2 + 2ab3 + b2a2 + 2ab3 + b4 = a4 + 4a3b + 6a2b2 + 4ab3 + b4 Zie Driehoek van Pascal MBL donderdag 3 oktober 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe schrijf jr dit in stappen op om deze formule uit te rekenen? (a+b)4 Sylvia Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 oktober 2002
Sylvia Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 oktober 2002
Ik weet niet of je de driehoek van Pascal al gehad hebt, want dat is de snelste methode. Als je het helemaal wilt uitrekenen, dan doe je eerst: (a + b)2 = (a + b).(a + b) = a2 + ab + ba + b2 = a2 + 2ab + b2 Dit resultaat ga je nu weer met zichzelf vermenigvuldigen: je krijgt a4 + 2a3b + a2b2 + 2a3b + 4a2b2 + 2ab3 + b2a2 + 2ab3 + b4 = a4 + 4a3b + 6a2b2 + 4ab3 + b4 Zie Driehoek van Pascal MBL donderdag 3 oktober 2002
Zie Driehoek van Pascal
MBL donderdag 3 oktober 2002
©2001-2024 WisFaq