Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43456 

Re: Re: Deelruimten

Heej
Eerlijk gezegd helpt het me niet echt heel veel, ik snap niet hoe ik die 2 eigenschappen kan 'testen' op juistheid, neem bv. M3, waarbij X1+X2+X4=0 , dus dan zou ik bijvoorbeeld kunnen nemen X1=-3 , X2=1 en X4=2 toch? Maar ik zou nu niet weten hoe ik verder moet 'redeneren', dus als je me nog een keer zou willen helpen, heel graag
Dankje

Dennis
Student universiteit - woensdag 7 juni 2006

Antwoord

dag Dennis,

Je moet in dit soort gevallen niet meteen getallen gaan invullen, omdat je de juistheid voor alle gevallen moet aantonen.
Neem een vector x met kentallen x1, x2, x3 en x4, die in M3 zit. Je weet dan dus, dat x1 + x2 + x4 = 0.
Idem voor de vector y met kentallen y1, y2, y3 en y4 uit M3.
Tel deze twee vectoren bij elkaar op, noem deze even z.
De kentallen van z zijn:
z1 = x1 + y1
z2 = x2 + y2
enz.
Je moet nu aantonen, dat z ook in M3 zit, dus dat z1 + z2 + z4 = 0.
Lukt dat?
Daarna moet je ook nog de tweede eigenschap testen op juistheid.
succes,

Anneke
vrijdag 9 juni 2006

©2001-2024 WisFaq