Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45793 

Re: Goniometrie Oefeningen

Hallo,

Van die kwadratische vergelijking?
Dan krijg je : y2+4y+3=O
Dan moet het iets worden van : (y+...)2
Dus die y2 klopt. Maar die 4 y die bekom je toch door 2.y.getal.
In dit geval is u getal 3. Als ik dat dan zou delen kom ik √3
En √3.2.y = 2√3.y en dat is toch niet gelijk aan 4?
Is het dan nog een Kwadratische vergelijking?Of ben ik nu helemaal de kluts kwijt?
Mvg
Michèle

Mich
3de graad ASO - woensdag 7 juni 2006

Antwoord

Beste Michèle,

Een kwadratische vergelijking is niet noodzakelijk van de vorm (y+...)2=0, maar van de vorm ay2+by+c = 0. Hoe je zoiets oplost kan je vinden onder 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen.

mvg,
Tom

td
woensdag 7 juni 2006

©2001-2024 WisFaq