\require{AMSmath} Logaritme en wortel mijn vraag was hoe reken ik 2log2Ö2 uit??????En 1/6log1/36????3log1/3Ö???alvast bedankt. iria Student hbo - dinsdag 6 juni 2006 Antwoord Beste Iria,De logaritme van een getal x in grondtal (of basis) a noteren we alog(x) of loga(x). Per definitie geldt dat: y = alog(x) Û x = ay Je zoekt dus de exponent y van het grondtal a, zodanig dat ay gelijk is aan de uitdrukking in de logaritme, x.Toegepast op je eerste voorbeeld: 2Ö2 is gelijk aan 23/2 omdat de vierkantswortel een macht 1/2 is en door de eigenschappen van machten.Dus, wat is 2log(23/2)? Hetzelfde voor de andere opgave, probeer zelf.mvg,Tom td woensdag 7 juni 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
mijn vraag was hoe reken ik 2log2Ö2 uit??????En 1/6log1/36????3log1/3Ö???alvast bedankt. iria Student hbo - dinsdag 6 juni 2006
iria Student hbo - dinsdag 6 juni 2006
Beste Iria,De logaritme van een getal x in grondtal (of basis) a noteren we alog(x) of loga(x). Per definitie geldt dat: y = alog(x) Û x = ay Je zoekt dus de exponent y van het grondtal a, zodanig dat ay gelijk is aan de uitdrukking in de logaritme, x.Toegepast op je eerste voorbeeld: 2Ö2 is gelijk aan 23/2 omdat de vierkantswortel een macht 1/2 is en door de eigenschappen van machten.Dus, wat is 2log(23/2)? Hetzelfde voor de andere opgave, probeer zelf.mvg,Tom td woensdag 7 juni 2006
td woensdag 7 juni 2006
©2001-2024 WisFaq