Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wetenschappelijke notatie

kunt u mij helpen met deze oefening want ik snap er echt niks van: (4*1032)-2

gelieve het antwoord te sturen op 2/10/02 voor 21.00uur

dank u en met vriendelijke groet.

jimmy
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 2 oktober 2002

Antwoord

Dag Jimmy,

Hum... Ik denk niet dat het weinig zin heeft om je gewoon het antwoord te geven als je er 'niks van snapt'. Bij WisFAQ doen we dit voor ons plezier en dan houden we eigenlijk helemaal niet van dit soort deadlines.

Dit zijn de regels die je zou moeten kennen en kunnen toepassen:
(a.b)c=ac.bc
(ab)c=ab.c
a-b=1/ab

Dus:
(4.1032)-2=
(4-2).(1032)-2=
(1/42).1032.(-2)=
1/16.10-64=
0,0625.10-64=
0,625.10-65=
6,25.10-66

Bij elke stap moet jij aanduiden welke regel toegepast is. Als je dit kan volgen, dan zal je het begrijpen.

Ik weet niet welke van de laatste 2 vormen je precies wil. Ze zijn beiden ok. Je ziet maar welke volgens jou de 'wetenschappelijke notatie' is.


Johan

andros
woensdag 2 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq