Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Negatief of positief

Hallo meneer/mevrouw,

als je bijvoorbeeld 17a - 10b + 10b hebt
komt er uit 17a - 0
of 17a + 0

Groetjes Jolanda

Joland
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 4 juni 2006

Antwoord

Nul is gewoon nul en die hoef je dus eigenlijk niet te schrijven. Als je er een uitleg voor wilt (panikeer niet als je de uitleg niet begrijpt, je mag het ook gewoon aannemen) :

+0=+(+a-a)=-1*(-a+a)=-1*(+(a-a))=-1*(+0) = -0

maw in het gewone rekenen is nul nul en plus of min heeft geen nut...

Of als je ervan uit gaat dat je met een ring werkt (de eigenschappen kan je opzoeken) dan is 0 het additief eenheidselement. En het is logisch dat het additief invers van het additief eenheidselement weer het additief eenheidselement moet zijn, anders is er iets mis ;-)

km
zondag 4 juni 2006

©2001-2024 WisFaq