Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs goniometrische formule

Bewijs: tan2a + 2cota = tan2a . cot2a

ikke
3de graad ASO - woensdag 2 oktober 2002

Antwoord

Hoi,

Je kent (of bewijst):
tg(2a)=2.tg(a)/(1-tg2(a))

Je weet ook dat cotg(a)=1/tg(a)

Voor het gemak schrijven we x=tg(a)

Je moet dus bewijzen dat:
2x/(1-x2)+2/x=2x/(1-x2).1/x2.

Vanaf hier kan je het wel overnemen...

Je kan ook alles in sin(a) en cos(a) uitdrukken en stevig doorrekenen.

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 2 oktober 2002

©2001-2024 WisFaq