\require{AMSmath} Hoe vind je de vergelijking van de raaklijn? Kunt u ons uitleggen hoe wij de raaklijn (zonder grafische rekenmachine) kunnen vinden van een formule? maart Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 oktober 2001 Antwoord Gegeven een functie f dan is de vergelijking van de raaklijn in P(a,b) gelijk aan: y = b + f '(a)·(x-a) Voorbeeld: f(x)= x2 - 4x + 2 gevraagd de vergelijking van de raaklijn in het punt (6,14) f '(x) = 2x - 4 f '(6) = 8 De raaklijn: y = 14 + 8·(x-6) = 8x - 34 Handig toch? Zie ..maar dit kan natuurlijk ook! WvR vrijdag 26 oktober 2001 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunt u ons uitleggen hoe wij de raaklijn (zonder grafische rekenmachine) kunnen vinden van een formule? maart Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 oktober 2001
maart Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 oktober 2001
Gegeven een functie f dan is de vergelijking van de raaklijn in P(a,b) gelijk aan: y = b + f '(a)·(x-a) Voorbeeld: f(x)= x2 - 4x + 2 gevraagd de vergelijking van de raaklijn in het punt (6,14) f '(x) = 2x - 4 f '(6) = 8 De raaklijn: y = 14 + 8·(x-6) = 8x - 34 Handig toch? Zie ..maar dit kan natuurlijk ook! WvR vrijdag 26 oktober 2001
Zie ..maar dit kan natuurlijk ook!
WvR vrijdag 26 oktober 2001
©2001-2025 WisFaq